17.8 C
София
понеделник, 29 май 2023 г.

Акад. Денков: Опити от всички страни да се блокира правителството

Снимка: БГНЕС

„Виждаме опити от всякакви страни да може да се блокира правителството. Мисля, че е ясно, че има причини за това“, каза в парламента кандидатът за премиер от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Николай Денков, съобщи БНР.

По думите му разделението е голямо накъде ще тръгне България през следващите години и залогът е голям. „Това, което каза г-н Петков е достатъчно ясно“, посочи Денков.

“Нека да видим какво ще каже днес Радостин Василев. Доколкото знам се е похвалил, че има с него институции и хора от криминалния контингент, които това ги интересува. Ще се опитам доколкото можем спокойно да минем през тези препятствия. Мисля, че и госпожа Габриел има желание да се види краен резултат”, заяви още акад. Денков.

Номинираният за ротационен премиер засегна и гласуванията в правна комисия от вчера. “ГЕРБ -СДС казаха, че ще приемат Крумовите закони, но вчера в правна комисия бяха осакатени част от текстовете. Много е важно да видим как ще се развие тази част. Ако започнем да подменяме текстовете, почваме да гласуваме закони, които няма да постигнат истинска съдбена реформа, то аз не знам дали бих искал да продължаваме в тази посока. Това е много по-важно, отколкото министерските постове”, обясни още Денков.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html