17.9 C
София
петък, 9 юни 2023 г.

В София деца стреляха по съученици с пластмасови сачми

В столичното 53-то училище “Никола Хрелков“ деца стреляха с пистолет с пластмасови сачми по други деца. Има наранени ученици, пише Новите.

Малко преди 18 часа на 23 май, в столичното 53-то училище деца от четвърти клас играят футбол. Секунди по-късно играта им е прекъснати от изстрели от страна на други 12, 13- годишни ученици.

Около 10 пълнителя били изстреляни по играещи деца, като всички са уцелени, а някои дори са наранени, защото са уцелени по главата, врата и рамото. Не е ясно защо се стига до тази стрелба. Децата са помолили нападателите да спрат да стрелят по тях, но продължали. Цялата ситуация се разиграла около 20 минути.

„Ами играхме на това игрище футбол и дойдоха може би шестокласници със сачми, даже още преди да влязат започнаха да ни стрелят и ние се опитвахме да им кажем да спрат, даже излязохме от училището и те ни подгониха“, каза едно от пострадалите деца.

„Започнаха много да ни стрелят. Уцелиха ни по главите, в корема и ръцете“, допълни друго.

Уцелени с жълти пластмасови топчета –  децата описват оръжието като айрсофт пистолет.

„Пистолет, който има пластмасови и метални топчета, а момчето, което ни стреляше сигурно ни стреляше, защото сигурно има някакъв проблем“, допълни детето.

Децата изпитали силни болки. Част от тях са насинени и със спукани капиляри. Свидетел на стрелбата става и Изабел.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html