19.8 C
София
вторник, 6 юни 2023 г.

Корнелия Нинова отправи благодарности към българските учители

Корнелия Нинова, кадър БНТ

„Честит празник на буквите, на просветата, науката, културата и славянската книжовност. Да пребъде делото на светите братя Кирил и Методий и на техните ученици. Благодарност на българските учители, научни, просветни и културни дейци, посветили живота си на най-благородна кауза: да пазят и предават българската духовност. Тя ни е съхранила като народ в най-трудни години. На нея трябва да се опрем и днес“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на отбелязването на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в Самоков, съобщиха от пресцентъра на партията.

Нинова приканва наред с почитта ни към светите братя Кирил и Методий, да помислим за днешните будители, за трудното им дело, за стотиците млади хора, които не учат, за хилядите, които учат по неразбираеми учебници с подменена история и заличени български класици. Според нея днес грижата ни трябва да е за тях. Учители, родители, бдете, казва Нинова и призовава да образоваме децата си в любов към род и Отечество и в почит към българщината.

На тържественото отбелязване на 24 май в Самоков присъстваха още народният представител и зам.-председател на БСП – Атанас Зафиров, народният представител и зам.-председател на ПГ на „БСП за България“ – Иван Ченчев, както и народният представител Деян Дечев. По време на тържеството в града бе връчена и ежегодно присъжданата награда „Учител на годината“, съобщават още от пресцентъра.

Празничен звън на камбаните на столичния храм-паметник „Св. Александър Невски“ възвести началото на тържествата за 24 май в София по-рано днес. След това се състоя тържествената церемония пред Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html