четвъртък, 2 май 2024 г.

Слави Трифонов: Ето, нещо което е точно определение на случващото се между ГЕРБ и ПП-ДБ

Лидерът на ИТН Слави Трифонов публикува коментара на филолога Доротея Табакова за ротационния модел на управление.

Трифонов написа: „Видях нещо във Фейсбук, което е точно определение на случващото се. И между другото хората във Фейсбук са точното мерило на всичко актуално“. След това публикува и коментара на Доротея Табакова:

„А па синовете на Едип – Етеокъл и Полиник – се разбрали да управляват Тива на ротационен принцип, ама Етеокъл, като поцарувал, хич не щял да се ротира, та Полиник събрал войски и тръгнал на поход срещу него.
И какво? В крайна сметка се наротирали взаимно.
Ама то, като си помислим, те били и рожби на една ротация – между баща им, който всъщност им е и брат, и баща му, който всъщност му е и баджанак.
Митология, стари работи…“.
Едип цар е герой от старогръцката митология и персонаж от трагедията „Едип цар“ на Софокъл. Той е цар на Тива, син на Лай, син и съпруг на Йокаста, разгадал загадката на Сфинкса. Когато разбира, че се е оженил за собствената си майка си избожда очите.
Синовете на Едип се разбрали да управляват като се редуват на трона през година. Първи управлявал Етеокъл, но след първата година той отказал да отстъпи трона. Последвала битка, в която и двамата братя загинали.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html