събота, 27 април 2024 г.

Иван Гешев обяви края на „завладяната държава“ (НА ЖИВО)

Главният прокурор Иван Гешев на извънреден брифинг в Съдебната палата обяви края на “завладяната държава”.

Това е началото, надявам се да е краят на това, което българските граждани и медиите наричате “завладяна държава”, други наричат “олигархично—политическа мафия”. Краят на тези, които българите наричат “политически боклук”, “мафия”, “престъпници” и “крадци”.

„По няколко причини търпеливо изчаквах от миналия понеделник. Когато кажа нещо, държа на думата си. Спазвам Конституцията и законите на страната и това е призванието на всеки магистрат и честен български гражданин. Търпеливо очаквах да дам сведения в определения в закона ред. Каквото ще ви покажа и разкажа в петък. Дадох обяснения пред наблюдаващ прокурор в СГП. Вълнуват като от сигнали срещу мен от това лице е първоначално публикуване в медиите, но това е само за сметка на морала на хората, които правят тези неща. Това е атентат срещу държавата и нормалното и функциониране, атентат срещу разделението на властите и основни конституционни принципи и европейски ценности като върховенство на закона и правовата държава“, добави той.

“Истината ще ни направи свободни. Длъжен съм да я кажа пред всички български граждани. Въпреки насроченото в четвъртък изслушване във ВСС, няма пречки да повторя всички тези неща. Част от нещата, които няма да кажа сега, ще поискам да бъдат чути от членовете на ВСС на закрито заседание на Пленума. Ще поискам отвод на част от тези членове на ВСС, които може би участват в това покушение срещу съдебната власт”, заяви главният прокурор, като обясни, че прави това, за да защити честта на съдебната власт.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html