19.8 C
София
вторник, 6 юни 2023 г.

Алексей Петров призова началника на МВР Пловдив да се извини за „голия обиск“

Алексей Петров е сред протестиращите пред сградата на МВР в Пловдив, както и обяви ден по-рано. Преподавателят по национална сигурност, общественик и бизнесмен призова началника на МВР в града Васил Костадинов да се извини за т.нар. „гол обиск“ и обясни защо е на протеста.

„Причината да съм на протеста е само една: като човек, който познава методите на работа и един от най-големите привърженици на борбата с наркотиците. Оставам с разбирането за тази акция, че тя е насочена към бизнеса на тези хора. Смятам, че се използва държавната машина за елиминиране на конкурент или неудобния. Тревожното, бих казал жалкото е, че се използва полицията, която репресира млади хора, за да се постигнат поръчкови цели да съсипем бизнеса на някого“, заяви пред Пловдив24 Алексей Петров.

„Много е неприятно, че съм тук и заставам пред тази сграда, защото в сградите на системата на МВР са минали най-хубавите ми професионални години. Струва ми се, че този човек – господин Костадинов, можеше да излезе, защото всички грешим, включително и началниците, и да каже „Извинявайте“, призова Петров.

Вчера той също обясни на страницата си във фейсбук причините да се включи в протеста. Една от тях е „цветановщината“ в МВР.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html