петък, 17 май 2024 г.

Цвети Стоянова за втори път се размина със смъртта

Бившата гимнастичка Цветелина Стоянова оцеля по чудо при катастрофа в София преди дни. Инцидентът става на 28 април вечерта на оживено кръстовище в столицата, когато грацията и журналистката Елизабет Методиева си тръгват от концерта на Миро. Методиева управлявала автомобила, когато 20-годишен шофьор помита задницата на колата им, преминавайки на червен светофар на кръстовището при „Г. М. Димитров“ и „Драган Цанков“ в „Мусагеница“.

Елизабет кара бавно, дори се шегуват, че по „Цариградско“ се движат само с 40 км/час. На кръстовището минават на зелен светофар, но в този миг журналистката вижда, че срещу тях идва кола, която преминава на червен светофар. Тя дава силна газ и това ги спасява от най-лошото. „Момчето, което ни блъсна, е на 20 години. Много силен и тежък удар беше. Колата ми е тотал щета. Полицаите на мястото ни казаха, че една секунда ни е деляло от най-трагичното“, сподели пред Нова телевизия Методиева.

„Нямам спомен какво се случи. Усетих силна болка в главата, имам леко сътресение.Стресът беше по-голям от болката, разказа Цвети Стоянова, която за втори път се разминава със смъртта. Преди седем години тя беше на косъм от смъртта след скок от шестия етаж от терасата на апартамента, в който живее с вече покойната си баба. Минути след инцидента съседи я намират да лежи в безпомощно състояние на тревата зад блока в столичния квартал „Надежда“. Момичето е спасено по чудо от лекарите, които правят куп операции, благодарение на които тя не само живее втори живот, но се спасява от инвалидност. Гимнастичката е убедена, че майка й е помогнала в онзи момент. „Нямам друго обяснение, освен нейната намеса. Наистина бях между живота и смъртта и в момента на падането, и по време на възстановяването ми, когато бях толкова зле, че не пускаха никакви външни хора, за да не внесат микроби, които да са фатални за мен. Цялата бях в тръбички, изолирана в стъклена, стерилна стая. Бях неадекватна от медикаментите, които приемах. Стопих се с 20 килограма, от 55 до 35 килограма. Толкова бях изтощена, че не можех да комуникирам с близките си“, призна след инцидента красивата гимнастичка. За Цвети обаче това съвсем не е е най-тежкият момент в живота й. Освен майка си, която губи като дете, след това си отива дядо й, който й е като баща и я отглежда заедно с баба й. Най-драматично обаче приема сериозните здравословни проблеми, с които се сблъсква брат й, които години наред преминава през операции и лечение. За щастие, момчето се оправя и Цвети започва да вярва, че съдбата наистина я обича. Преди две години пък баща й Йордан Стоянов-Старото, който е треньор по бокс, беше пребит от група роми на излизане от стадион „Славия“. Тогава той прекара няколко дни в интензивното отделение на „Пирогов“, но за щастие всичко се размина без сериозни последици. Преди две години пък Цвети загуби баба си. 80-годишната жена е човекът, който я отглежда и се грижи за нея, когато майка й си отива от този свят.

Тогава златното момиче е едва на десет години и баба й я взема под крилото си, полагайки нечовешки усилия да помогне на внучката си да не чувства толкова болезнено липсата на майка си.

„Преди 15 години половината ми сърце си отиде с майка ми, днес другата половина от него си отиде с теб“, изплака Стоянова в социалните мрежи преди две години.

Цвети преживя не само сериозни житейски драми, а и любовни, защото след падането й тя се раздели с дългогодишния си приятел – футболиста Александър Любенов. След това завъртя романс с актьора Мариан Вълев-Куката, като двамата се събираха и разделяха няколко пъти. С днешна дата те отново са двойка, а той я снима в касовия си филм „Чалга“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html