19.8 C
София
вторник, 6 юни 2023 г.

Експерт: С поне 100 км в час се е движел шофьорът, който уби двама младежи в столицата

Колата е смачкана сериозно след жестокия удар
Снимка: БГНЕС

Шофьорът, помел двама младежи тази нощ след гонка с полицията на столичния булевард „Сливница“, се е движел с много висока скорост, показва спирачния път на място. Това коментира пред БНТ пътният експерт Диана Русинова.

„Спирачен път над 300 метрам, което говори за много висока скорост – със сигурност поне 100 км/ч, а може и нагоре. Едно момче и момиче, намерени починали. Безспорно много тежък пътен инцидент, но просто докато няма адекватни мерки от страна на държавата, ние ще се местим с Вас от кръстовище на кръстовище, да си говорим едно и също“, заяви Русинова.

„За мен е невероятно, че този водач не е употребил нито алкохол, нито наркотици. Не разбирам защо ще бяга от полицията, ако не е употребил и е редовен. Така че за мен трябва да се насочим към много сериозна работа с тези водачи, включително и към психологическа помощ и да се прави оценка на това кой действително е способен да управлява автомобил“, допълни Русинова.

Сниветели на произшествието пък заявиха пред Нова телевизия, че извършителят бил видимо неадекватен и не осъзнавал какво се случва.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html