четвъртък, 9 май 2024 г.

Иван Демерджиев: По автомобила, с който е пътувал главният прокурор, има незначителни щети

Снимка: БГНЕС

Служебният министър на вътрешните Иван Демерджиев заяви, че лично е видял автомобила на Иван Гешев, пострадал от взрива, има незначителни щети по него, които се изразяват в дупка в единия фар и проникване на сачма от рикошет в него. Няма никакви други щети.

Това заяви по време на участието си вътрешния министър в днешния парламентарен блиц контрол, коментирайки случая с избухналото на 1 май взривно устройство в близост до автомобил от кортежа на главния прокурор Иван Гешев.

„В автомобила, който е бил обект на това взривяване, не е имало членове на семейството на господин Иван Гешев. Той е пътувал сам, с назначената му охрана от Националната служба за охрана (НСО)“, обясни Демерджиев.

Вътрешният министър посочи, че маршрутът, по който е пътувал главният прокурор в конкретния ден, е бил обичаен за него и той многократно е минавал оттам.

„Видът на взривното устройство не позволява ударната вълна или отломки да проникнат в купето на този автомобил. Това е автомобил от най-висока степен на сигурност, с който българската държава разполага. Много по-сигурен и защитен от автомобила, който ползва президентът на България“, каза още Демерджиев.

По повод на съобщената от Националната следствена служба информация за израелски експерт, който е огледал местопроизшествието, Иван Демерджиев посочи, че той е пристигнал в България в самия ден, около час и половина преди да настъпи взривът.

Иван Демерджиев коментира темата по време на днешния парламентарен блиц контрол. Въпросите към него бяха зададени от народния представител Атанас Атанасов от „Продължаваме Промяната“ – „Демократична България“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html