петък, 17 май 2024 г.

ГЕРБ представили на БСП уж общата им програма с ПП-ДБ

Корнелия Нинова
СНИМКА: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова изрази недоволство от действията на ГЕРБ-СДС преди срещата на експертните екипи на двете формации. Причината е, че вместо да се обсъжда управленската програма на първата политическа сила, социалистите получили общата им програма с ПП-ДБ, съобщи БНР.

„С нас игричките, които си играха с ПП и ДБ не могат да играят. Ако ГЕРБ наистина имат намерение за работещ парламент и редовно правителство, в което вече започваме да се съмняваме, за нас подходът трябва да е друг: Първо – изваждат се 5-6 национални задачи, които са надпартийни, а не обсъждаме програмата на една или друга партия. Второ, определя се срок, в който тези задачи трябва да се свършат и трето, определя се състав на някакво правителство, което трябва да уточним, което да трябва да свърши тази работа за България и за народа“, каза Нинова.

На срещата между ГЕРБ и БСП бе откроено, че най-важната тема е приемането на бюджета, независимо дали ще бъде съставено правителство или не. Кристиан Вигенин от БСП подчерта, че е важно как ГЕРБ си представят срокът на действие на едно правителство и какъв да бъде неговия формат. Приоритетите на социалистите остават социалната и демографска политика, членството на България в Шенген и съдебната реформа. Бе заявено, че бюджетен дефицит от 3% не е приемлив вариант, а е напълно реалистично той да бъде 4,5%.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html