понеделник, 29 април 2024 г.

Парализа изкарва Наталия от „Хелс Китчън“ от спорта

36-годишната готвачка говори за миналото

Наталия Ганчева вероятно не е най-силният готвач в професионалната кухня на „Хелс Китчън“, но безспорно е най-големият борец, който историята на шоуто познава. Преди да влезе в кулинарната надпревара, отивайки чак до финал, 36-годишната майсторка преживява поредица от драматични събития, пише „Галерия“.

За капак губи баща си. Трагедията се случва навръх рождения й ден. Днес, след години, Наталия говори за случилото се, но отново със сълзи на очи. Едва на 17 години тя е изправена пред труден избор – майка й и сестра емигрират в Испания, а тя трябва да реши – бъдеще у нас или в чужбина. Остава тук. Отива си вуйчо й, а тя трудно приема загубата му, тъй като това е един от най-близките й хора. Седмица по-късно татко й бива убит. „Казваш си: „Аз не знам защо да живея“. Останаха много малко хора до мен – баба, дядо и двете ми треньорки. Те ми помогнаха да завърша образованието си, да си стъпя на краката и да обичам живота още повече“, казва днес готвачката, незабравила болката, но знаеща, че единствената посока е напред и нагоре.

Участниците от шоуто отидоха на гости в дома й

За съжаление спортът, единственото въже, на което разчита да изплува от дупката, се къса. Голямата надежда бива покосена от ясните факти – на арената няма място за нея, а тя е много добра. „Спортът беше всичко за мен. Цял живот съм тренирала. На четири години започнах с акробатика. Преместих се в хандбала, там се срещнах с прекрасните ми треньорки, които ме вкараха в спортно училище с кану-каяк“, разказва Наталия. Сред трагичните загуби обаче получава две дискови хернии и се парализира. Този път силата се изпарява, Наталия се затваря за два месеца между четири стени, спира да разговаря с близките си, всъщност губи много от приятелите си. Така си дава сметка, че повечето от тях в действителност не са били готови да я подкрепят и да й помагат, когато нещата са извън розовия балон.

Кулинарката е родена в Русе, но израства със своите баба и дядо. Така и не помисля да напусне родината. Тримата живеят в град Мартен. Там, след ударите на съдбата, Наталия вдига глава и се насочва към следващия връх, който мечтае да покори – кулинарията. Успява! Днес тя има две пекарни, намиращи се в столичния квартал „Дружба“. „Моят работен ден започва около три или четири сутринта, правя питки, хляб и закуски, а към шест часа очаквам първите редовни клиенти… Хлябът за мен е на първо място, моята баба ме е научила, че не се отказва дори на най-големия враг“, казва още тя. Пекарните се намират в близост до дома, който дели с дългогодишния си партньор. Той също стана известен, появявайки се в един от епизодите на шоуто, ръководено от шеф Виктор Ангелов. В състезанието Наталия среща и приятели, и опоненти. Като представител на зодия Скорпион често влиза в сблъсъци, не отстъпва и разчита на съюзник – до нея е друг от първите фаворити за наградата – Васил Кацаров.

Източници на „Галерия“ издават, че въпреки таланта, хъса и желанието Наталия ще се размине с приза в Кухнята на ада. Пръв в състезанието ще е майстор-сладкарят Станислав Иванов от Перник. Понастоящем, когато снимките вече са свършили, Ганчева поддържа добри отношения с всички. Изключения правят най-често номинираните готвачи в синия отбор – Цанко и Асен. Като врагове на Васил, двамата успяха да си извоюват минуси в представите на русенката. Според запознати много от феновете на формата не са искали „дразнителите“ на финал, но истински са се надявали Наталия или Кристиан да триумфират. Според някои победата на Станислав е нагласена, а причина за това е широката му популярност в развлекателните платформи като Инстаграм и Тик-Ток, където е познат като голия готвач, тъй като майстори различни вкусотии, облечен до кръста, демонстрирайки мускули. Всъщност той действително е най-познат за зрителите и извън шоуто, което предполага ударната вълна на подкрепа и изместването на Наталия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html