неделя, 19 май 2024 г.

Бойко Борисов коментира атентата срещу Гешев с цитат от книга на доц. д-р Алексей Петров

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов днес беше на освещаването на храм в Разград, където коментира покушението срещу Гешев и проектокабинета на ПП-ДБ

Той определи, не само атентатът срещу главния прокурор Иван Гешев от вчера, но и срещу всеки случаен човек, като „чудовищен акт“.

„Атентат срещу когото и да било е зловещо нещо. Това е акт, който застрашава живота не само на главния прокурор и семейството му, но и на всеки случаен човек, който може да е на мястото. Затова го осъждаме с цялата сила, която имаме. Това грозно събитие, който влачи лоши последици за България, още повече ни амбицира да завършим правната реформа. Съчувствам на Гешев“, това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

За ситуацията Борисов заяви, че би се реферирал към книгата на доц. д-р Алексей Петров „Тероризъм и системи за сигурност“.

„Там ясно е обяснено що е то тероризъм – това е създаване на хаос, страх, да накараш лице, група от хора или цяла система, или цяла държава да се съобразят с друго мнение и приоритети“, цитира Борисов.

„Спасило го е това, че е бил в брониран автомобил“, посочи още Бойко Борисов.

Самият Алексей Петров коментира атентата срещу Иван Гешев ден по-рано с точно този пасаж от своя учебник.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html