сряда, 8 май 2024 г.

Ален Делон описва любовите си в книга

Мемоарите му са написани от българката Деница Банчева

Нова книга за живота на френската филмова икона Ален Делон излиза на 5 май в родината му. 87-годишният световноизвестен актьор никога не е издавал автобиография, така че „Любови и спомени“ (Amours et Memoires) с дълъг предговор от самия него вероятно най-много се доближава до истината за противоречивия му характер.

Автори на книгата на издателство Editions de La Martinière са българката Деница Банчева, която от 1991 г. живее в Париж – доктор по литература, филмов историк и писател, и Лилиана Роска – близка сътрудничка на актьора, събрала оригиналните свидетелства на личности, които добре го познават. Сред тях са негови приятели и колеги като Брижит Бардо, Клаудия Кардинале, София Лорен… Жан-Франсоа Делон, брат на актьора и асистент-режисьор във филмите „Борсалино“ и „Вдовицата Кудерк“, пък разказва за детството им, илюстрирано с непоказвани до момента снимки.

В книгата „Любови и спомени“ има и някои неща, които се огласяват за първи път, като например посмъртно писмо, което Делон адресира до Роми Шнайдер след самоубийството й, както и декларацията му, че никога не е имал любовна връзка с Брижит Бардо, „колкото и странно да изглежда“. „От 65 години имаме най-доброто приятелство, което може да съществува“, изтъква актьорът.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html