вторник, 7 май 2024 г.

Стачки в Германия отмениха стотици пътнически полети

Снимка: БГНЕС

Днес са отменени стотици полети през летище „Берлин-Бранденбург“ и през аерогарата в Хамбург. Причината е стачка на служителите, предаде ДПА.

Синдикатът „Ферди“, който организира трудовия протест, призова за участие в него на летищните служители, които отговарят за сигурността, за регистрацията на пътниците и за митническия контрол. Поради това управата на „Берлин-Бранденбург“ отмени всички излитащи пътнически полети, уточнява ДПА.

Отменени са общо около 240 полета, информира „Евронюз“, от които 70 са пристигащи.

Междувременно, рано тази сутрин стачка обявиха и служители на летището в Хамбург. Управата на аерогарата обяви, че са отменени 31 излитащи полета. Летищните власти уточняват, че е възможно и други полети да не бъдат изпълнени или това да стане със значително закъснение.

До момента не се съобщава за отменени пристигащи полети в Хамбург.

Профсъюзът „Ферди“ се бори за подобряване на условията на труд и за повишаване на заплатите на стотици работници от наземните служби на летищата в цяла Германия. Профсъюзът настоява за подобряване на заплащането през нощта, през уикенда и на официални празници, както и за регулация на извънредния труд.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html