вторник, 7 май 2024 г.

Радев попита при какви условия ДПС може да подкрепи редовен кабинет

Снимка: БГНЕС

По време на консулнациите с политическите партии днес, президентът Румен Радев попита лидера на ДПС поиска от Карадайъ да каже какви условия ще постави партията, за да премине от опозиция, като каквато лидерът на ДПС определи парламентарната група преди дни, към „конструктивен фактор“, съобщава БТА.

Според Карадайъ първо политическият субект, които ще управлява, трябва да стане ясен, да се направи дневен ред на този субект, да се начертае програмата, да се заложат срокове и много смело да се върви напред. Той обясни, че засега са опозиция на оформящото се мнозинство, тъй като не участват в разговорите и добави, че в тези избори е имало хора, които са казали „има как“, но не знаят как, и други, които са говорили за стабилност, но са харчили при управлението си. Второ, което можем да кажем е, че самите участници в политическия живот трудно могат да надскочат личното и партийното си его и в понятието диалог се влагат различни неща, отбеляза председателят на ДПС. Той отново призова за възстановяване на диалога и нормалността в политиката. Карадайъ подчерта, че ДПС винаги са се опитвали да допринесат за дългосрочните политики на страната, една от които е Планът за възстановяване и устойчивост.

Румен Радев поиска да чуе тяхната и оценка за политическите процеси в 49-ото Народно събрание и как от ДПС оценяват възможността за съставяне на правителство.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html