вторник, 7 май 2024 г.

Радостин Василев: Десислава Атанасова е по-достойна за председател на НС

Снимка: БНТ

Не е толкова важно, че не гласувах за Росен Желязков, щом стигат гласовете за председателя. Аз така прецених, така постъпих. Смятам, че имаше по-достойни от ГЕРБ, аз бих избрал друг, например Десислава Атанасова, заяви Радостин Василев от „Продължаваме промяната” в ефира на Нова телевизия.

„Тя беше най-подготвена по време на разговорите, защо да не е тя?“, допълни той.

„Аз не гласувах и за зам.-председател, защото не мога да гласувам за Росица Кирова. Надявам се нищо да не ми изсъхва. Аз поех отговорност към избиратели, „Продължаваме промяната” пое отговорност към избирателите”, обяви той.

Той обяви, че нищо не е договаряно с ГЕРБ и не е говорено за правителство под никаква форма. Не е коментирана и лидерска среща.

„Ние имаме взети решения на националните органи и ангажименти към избирателите ни – ние няма да подкрепим правителство на ГЕРБ и правителство с тяхно участие. Няма да направим прегръдка с ГЕРБ, както сме обещали. Отговорността за съставяне на правителство отново е в ГЕРБ – ако те виждат проблем в „Продължаваме промяната”, винаги могат да търсят подкрепа извън нас. Алтернативата за нас е само правителство на малцинството”, каза още той.

„Не сме обсъждали състав на правителство. Смятам, че лицата в него могат да са политически. Едва ли политическият профил на кабинет ще е спирачка. Имаме план кои хора за коя позиция могат да бъдат използвани”, обяви Василев.

„Не знам кой контактува с Борисов. Няма да има подкрепа от нас за ГЕРБ. Няма да си поделяме нищо”, категоричен е той.

„Ние от „Продължаваме промяната” от падането на правителството сме подложени на репресии от прокуратурата. Да плаши господин Гешев някой друг. Ще му се търси отговорност”, предупреди той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html