неделя, 5 май 2024 г.

Бойко Борисов: Голямото мнозинство гарантира спокойствие и сигурност

От това, което видях днес – „Продължаваме промяната-Демократична България“  могат да си говорят само с ГЕРБ-СДС. Това коментира в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след разговори с ПГ на „Възраждане“.

Борисов съобщи, че лидерска среща между ГЕРБ и ПП-ДБ ще има, когато станат готови. „Днес имаше много по-сериозна работа, да изберем председател на парламента и мисля, че с едно много голямо мнозинство беше избран, оттук нататък има работа“, каза Борисов.

Според него при едно голямо мнозинство ще има достатъчно време да се работи по съдебната реформа, икономика, финанси, по Плана за възстановяване и устойчивост. „Затова продължаваме търпеливо да действаме“, увери лидерът на ГЕРБ. И добави, че механизъм за контрол на главния прокурор, което значи възможност да бъде разследван всеки, който заема този пост, трябва да има.

На въпрос от кого очаква подкрепа за първия мандат, подчерта, че трябва първо да се изчерпат всички опции между първите две големи политически сили. Винаги в света това носи най-голямо спокойствие, сигурност и до голяма степен дължина на съществуването на едно правителство, добави Бойко Борисов. По думите му фактът, че са се разбрали за ротационно председателство на три месеца, показва, че „всички на заден план в главите си имаме, че трябва да продължи дълго“.

Борисов каза още, че при разговорите си с лидерите на парламентарните групи е търсил и конституционно мнозинство. Аз и за това се срещам и вече знам за какво мога да разчитам на „Възраждане“ – ясно, точно – ако има закони които да бъдат добре подкрепени в дадени сфери, знам тяхното мнение, разясни той. Както и мнението на ДПС, на „Има такъв народ“, ПП-ДБ и на Корнелия Нинова, изброи Борисов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html