вторник, 7 май 2024 г.

Спортни звезди повеждат велопохода „София кара колело и тича за по-чист въздух“

Снимка: БНР – архив

На 23 април (неделя) популярни спортни звезди на България ще поведат колоната на „София кара колело и тича за по-чист въздух“. Събитието се организира от „София – Европейска столица на спорта“, Центъра за градска мобилност и Столичната община.

Стартът е в 11:00 часа по маршрут от Народното събрание през Орлов мост покрай Перловската река до НДК и след това по бул. Витоша до входа на Южния парк. Трасето е с дължина 4,5 км, каза пред Радио София Анатоли Илиев – председател на „София – Европейска столица на спорта“.

„Това е традиционното велошествие. В София се провежда за шеста поредна година. Включват се много граждани, възрастови групи няма. Идват от 3-годишни деца до 70-80 – годишни граждани. Така че всички любители на чистия въздух и колоезденето са добре дошли. В 9:30 часа започваме раздаването на фланелките“, добави Анатоли Илиев.

По думите му, финалът е в Южния парк на т. нар. Английска морава, където събитието ще продължи с детски велосипеден празник.

„Записват се много деца. Те правят майсторско управление и една викторина, в която участват с номерата си всички“, каза председателят на „София – Европейска столица на спорта“.

Велошествието и кросовото бягане нямат състезателен характер. Преминаването на трасето е с цел да се отправи послание за по-чист въздух, по-красива и зелена София.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html