сряда, 8 май 2024 г.

Украински Великденски фестивал за първи път в София

Фестивалът ще продължи до 20:00 часа тази вечер.
Снимка: БГНЕС

За втори път провеждаме украински фестивал, а Украинският Великденски фестивал правим за първи път и дано не за последен. Искаме да запознаем българите с украинската традиция и благодарим на българската държава и на всички българи, които помагат на ук-раинците вече повече от една година. Това заяви Юлиана Кулюкина, организатор на Украински Великденски фестивал и управител и координатор на проекти в “Интеграционно-образователен център Украински Вулик (Кошер)”, цитирана от БГНЕС.

тя разкри, че са подготвили голяма и наситена програма за днешния фестивал. „Има различни майсторски класове от нашите украински майстори, боядисват се специално яйца, правят се рисунки с кафе, има и панаир на украински майстори. Вечерта ще има концерт за деца с украински и български песни, има и зона за деца“, обясни тя и уточни, че фестивалът ще продължи до 20:00 часа тази вечер.

На фестивала ще има и състезание за най-хубав украински козунак – Паска, през целия ден има музикален съпровод и празнично настроение. Фестивалът ще завърши с флашмоб „Червена калина“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html