понеделник, 6 май 2024 г.

Пожарникарите проверили 1438 православни храма преди Възкресение

Снимка: БГНЕС

Проверени са 1438 православни храма, църкви, манастири, параклиси, и 314 хотела, мотели, ресторанти и други обекти, свързани с посетители. Това съобщи комисар Георги Толин, началник отдел „Държавен контрол“ в ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

При проверките са връчени 122 противопожарни разпореждания и два акта за административно нарушение, добави комисар Толин.

През последния месец от страна на органите за Пожарна безопасност и защита на населението бяха организирани проверки във връзка с честването на великденските празници, като особено внимание беше обърнато на православните храмове, в които се очаква струпването на много хора. Проверки са правени и на хотели, мотели, заведения и други обекти, свързани с посетители, обясни той.

По думите му проверките показват, че обектите са в добро противопожарно състояние, като са констатирани някои несъответствия на правилата и изискванията.

В събота срещу неделя от страна на органите за пожарна безопасност и защита на населението ще бъдат разположени 31 противопожарни автомобила около православните храмове, един химически противопожарен автомобил, както и една линейка около катедралата „Свети Александър Невски“. Утре и в понеделник на изходните точки на София на трите основни артерии по магистралите ще бъдат дислоцирани противопожарни автомобили, за да бъдем в готовност в случай на авария, каза още комисар Толин, който препоръча на гражданите да бъдат внимателни.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html