сряда, 8 май 2024 г.

Парламентът поднови и след минутка прекъсна заседанието си за избор на председател

Снимка: БГНЕС

Парламентът поднови и след минути прекъсна заседанието си поради липса на други номинации за председател. Кандидатурите бяха на Петър Петров от „Възраждане“ и Росен Желязков от ГЕРБ-СДС, но вчера и двамата не получиха необходимата подкрепа от депутатите. Оказа се, че днес народните представители се разходиха до работното си място само да пийнат по кафе.

Продължаваме заседанието от вчера, заяви водещият Вежди Рашидов. И попита дали има и други номинации за председател на парламента. След като такива не бяха издигнати, Рашидов съобщи, че ще продължат заседанието след Великден, в сряда, 19 април, от 10:00 часа. При тази патова ситуация няма какво друго да направим, каза той.

Очаква се днес да има нова среща между представители на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“, на която да бъде излъчена контактна група между двете политически сили. Нейната задача ще е  да определи важните законодателни приоритети. Вчера, след първата им среща, Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС анонсира, че ще бъдат инициирани работни групи в търсене на  консенсус между всички парламентарни политически сили за приоритетните законодателни инициативи в новото НС.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html