сряда, 8 май 2024 г.

Калоян Каймакчийски, обвиняем за убийството на Кристина, остава в ареста окончателно

Калоян Каймакчийски, обвинен за смъртта на Кристина Благоева остава в ареста окончателно, реши Софийският апелативният съд. Според магистратите има налице редица доказателства, които подкрепят тезата на прокуратурата. Държавното обвинение смята, че Благоева е убита предумишлено, предаде БТА.

Тялото Кристина Благоева, с две прострелни рани, бе намерено в багажник на автомобил.

В съдебната зала стана ясно, че Благоева е убита с два изстрела – в рамото и в гръдния кош. По тялото ѝ съдебните лекари са намерили редица следи от насилие – ожулвания и синини. Част от тях са по шията, ръцете коленете.

Каймакчийски е осъждан два пъти условно – за палеж на кола и за заплаха за убийство. Но от преди две години се води реабилитиран, защото е изтекъл срокът на условното му осъждане.

Съдът взе предвид факта, че Каймакчийски тайно ползвал пистолета на сегашната си приятелка – военнослужещ, после я накарал да го върне във военното поделение, унищожил доказателства, свързани с убийството на Кристина.

Пред съда той заяви единствено, че иска да бъде пуснат от ареста, но според съда ако това се случи, има опасност той да извърши ново престъпление.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html