сряда, 8 май 2024 г.

Борисов и Нинова щели заедно да работят за социалната политика

За почти четвърт век партиите на статуквото докараха България до дъното на ЕС.
Снимка: БГНЕС

Лидерите на ГЕРБ – Бойко Борисов и на БСП – Корнелия Нинова, проведоха неформална среща в сградата на НС. След нея стана ясно, че между партиите остават червените линии относно оръжието и войната в Украйна, но има готовност формациите да работят заедно по социалните политики. Нинова коментира след срещата:

„Имаше няколко въпроса. Първият е за подкрепа за Росен Желязков за председател на парламента. Оставих този въпрос да се реши между първите две политически сили, тъй като те в момента водят разговори за някакъв странен хибрид от ротационен принцип и така нататък. От нас за Росен Желязков няма да получи подкрепа и съм му го казала. Второ, по законодателна програма и инициативи. Заявих какви са нашите приоритети – тези, които чухте вчера от трибуната. Оставяме на коренно различни позиции по един въпрос – оръжията за Украйна. Ние държим на социална политика, която да бъде приета през бюджета; внимателен бюджет, който запазва финансовата стабилност на страната, но и такъв, който не позволява повишаване на данъци, замразяване или понижаване на доходите на хората“, каза лидерката на партията взела предпоследното пето място на поредните предсрочни парламентарни избори.

„С госпожа Нинова говорихме само от теми, по които можем да сме заедно – социална, правна. Все пак Крум Зарков е от нейната партия. От друга страна – категоричен отказ по темата “Украйна” – нещо, което ние с колегите от ПП имаме като общо“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Да припомним, че от началото на новия век въпросните две политически партии (ГЕРБ и БСП) са били немалко време на власт. В резултат България вече е стабилно на дъното на Евросъюза с най-висока смъртност, най-мизерни доходи на обикновените хора и трагични демографски показатели.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html