четвъртък, 2 май 2024 г.

Десислава Атанасова: Единственият изход е в политическия диалог и компромиси между партиите

Снимка: БГНЕС

Резултатите от изборите за 49-ото Народно събарание задават редица възможности, както за изход от кризата, така и за затъване в нея. Това заяви в декларация от трибуната на 49-ото Нас председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„Единственият изход от сегашната ситуация е възможен само, ако с взаимно уважение между партиите се постигат приемливи компромиси, съгласие по стратегически важните неща пред страната и възстановяване на политическия диалог. Всеки, който не се съобрази с тези резултати и с тези констатации, ще загуби перспектива“, каза тя.

Тя подчерта, че с вота си гражданите са показали еднозначно, че политическата криза не може са бъде решена само от една политическа партия или коалиция.

„Ние от ГЕРБ-СДС знаем от опит, че най-трудната битка в политиката е битката със самия себе си, собственото его и илюзии. Тази битка е далеч по важна от конюнктурните битки с актуалния политически опонент, защото е решаваща. Ние знаем, че изхода от тази битка зависи от самите нас и силите ни, както и от възможността да се направи качествена промяна, която рано или късно намира своя положителен резултат“, заяви Атанасова.

През последните две години ние сме подложени на редица изпитания, но най-голято от тях беше изкушението да се превърнем в секта. Да се затворим с себе си и да заживеем в собствения си свят, заяви още тя.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html