вторник, 7 май 2024 г.

23 месеца условно получи безработен откраднал чужда банкова карта

Окръжният съд в Монтана осъди на година и 11 месеца затвор условно К.З.З. (32 г.) от Берковица, който откраднал чужда банкова карта и теглил пари от нея без знанието на собственика, информират от Съдебната палата в Монтана, съобщи БТА.

През септември 2021 г. безработният К.З.З. използвал невнимание на своя роднина К.Ю.С. и откраднал банковата му карта с написан пин-код върху опаковката ѝ. Без негово съгласие изтеглил 800 лева, като направил 10 транзакции и опити за такива на банкомати в Берковица. Щом собственикът разбрал, че банковата му карта е изчезнала – той подал сигнал в полицията и К.З.З. бил установен по записи на видеокамерите на банкоматите. Срещу него било образувано досъдебно производство за престъпление против паричната система на страната.

От Съдебната палата в Монтана съобщиха за БТА, че тегленето на пари от чужда банкова карта не е първото в област Монтана. През миналата година съдът издаде и други присъди за подобни престъпления, както и присъди за подмяна на банкова сметка на фирма с лична, за получаване на кредити от името на друг човек с преснимана негова лична карта.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html