неделя, 28 април 2024 г.

Съсед открадна цветята на Джина от „Трамвай №5“

От години насам се грижи за бездомни животни

Съседи са задигнали цветята на известната певица Джина Иванова от „Трамвай №5“, пише „Галерия“. Пред изданието ни обичаната изпълнителка сподели, че не се сблъсква за първи път с подобен проблем, давайки за пример миналата 2022 г., когато недоброжелатели са изкоренили част от най-красивите растения пред блока в столичния квартал „Надежда“, където живее.

„Аз се грижа за градината, имаше нарциси и зюмбюли, страхотни цветя, на които така и не успях да се порадвам. Още не бяха разцъфнали, имаха пъпки. Не съм уловила точния момент, но подозирам, че са ги взели или много рано сутрин, или късно вечерта. Аз прекарвам не малко време у дома. Живея на втория етаж и прозорецът, който се намира в хола ми, гледа към пътеката“, коментира Иванова.

В зоната около входа няма камери. „Обмисляла съм да поставя една, за да не се случват такива неща. Неотдавна имах същия сблъсък, тогава мой съсед ме уведоми, че вечерта около 22 ч., са дошли хора с кучета и лопати и са взели божурите. Сега разбрах какво се е случило. Разхождайки се, видях цветята си пред вход 3, аз и семейството ми живеем във вход 1. Натъкнах се на жена, която видя, че разглеждам моите вече преместени божури. Попита дали може да ми помогне с нещо. Когато й разказах, че това е моята преместена градина, тя се извини. Оказа се домоуправителят. Предложи ми отново да пресадим цветята, но това нямаше смисъл. Не беше редно. Ако някой ме беше попитал, веднага щях да дам божури,   те са лесни за отглеждане“, допълва Джина.

Любопитна подробност е, че не всички от входа се грижат за добрия вид на градината, а само и единствено тя. Това е така, тъй като близо до цветята се намират и част от котетата, които отглежда. Грациозните животни са голямата й слабост. От дълги години тя не само отделя от бюджета си за храна, ваксини и кастрация, а се отзовава и в по-тежки случаи, когато се налага продължително лечение или операция. „Имала съм над двадесет четириноги, сега са десет. Пет от тях се намират у дома, останалите са навън. Всеки ден моето време до обяд е ангажирано, тъй като те имат нужда от храна, трябва да се почисти. Поддръжката във вътрешната част е по-трудна. Не се оплаквам, защото, когато се гушнат в мен, усещането е страхотно, това е чиста любов. От три години гледам котето, което простреляха, то не движи задните си крачета и е на памперси, но е наистина добро животно“, казва Джина. Става дума на четирикракото, което бе простреляно от нейни съседи роми. Понастоящем същите не живеят в квартала. От три месеца насам са в чужбина, където работят.

Животните даряват с любов изпълнителката, публиката също. След пандемията участията на Джина скочиха, последно тя се изяви на няколко сцени в Самоков и Ботевград. Сега, заедно с групата, ще пее в морската ни столица Варна. „Пандемията ни спря, изхарчихме запасите, сега се чувствам добре, щастлива съм, когато имам ангажименти и се виждам с хората. За един артист това е най-важното“, отбелязва изпълнителката.

Звездната наследница Мартина е популярна изпълнителка

Изминалият март бе празничен в дома й. Своите рождени дни на 24 март и 25 март отпразнуваха дъщеря й Мартина, която също е известна певица, и знаменитият й съпруг – китаристът и основател на „Кукери“ Иван Иванов – Джон. „Празнувахме семейно, не сме се събирали с познати и приятели. Понякога човек има нужда да се наслади на времето, което споделя с най-близките си. Голямата ми дъщеря пътува, Марти също е заета, тя обикаля не по-малко зад граница. Радост е, когато сме заедно“, завършва Джина Иванова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html