вторник, 7 май 2024 г.

Ердоган призова за спешна реформа на Съвета за сигурност на ООН

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че редът, който ограничава съдбата на човечеството до пет държави, не е устойчив и призова за цялостна реформа на Съвета за сигурност на ООН, съобщава Anadolia.

„Настоящият ред, който затваря съдбата на човечеството между пет държави, не е устойчив. Има спешна нужда от реформиране на Съвета за сигурност на ООН с всеобхватно разбиране“, каза Ердоган на среща с чуждестранни посланици и дипломати.

Той каза, че страната му сега бере плодовете на своята предприемаческа и хуманитарна външна политика, като много страни желаят да помогнат на Турция след опустошителните земетресения, които я удариха на 6 февруари.

Коментирайки конфликта в Украйна, Ердоган изрази убеждението си, че може да се намери начин за постигане на справедлив мир, който да позволи на двете страни да получат почетен изход, а на региона да излезе от водовъртежа, в който е въвлечен.

Относно неотдавнашните атаки срещу свещената книга на мюсюлманите Коран в европейски страни, Ердоган каза, че това е недопустимо 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html