вторник, 7 май 2024 г.

Задържаха председател на подвижна секция в кърджалийското село Стремци

Снимка: БГНЕС

Полицията в Кърджали е арестувала председател на подвижна секция в района на село Стремци, каза пред журналисти председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Павел Гатев. Той обясни, че информацията е получил от полицията, а представители на РИК са били на проверка по подадена жалба.

В нея партия се жалва от председателя на подвижна избирателна секция 163 в района на село Стремци, за провеждане на агитация в полза на определена партия и наличие на агитационни материали. Председателят на подвижната секция допускал придружители. Той е бил задържан, каза председателят на РИК Павел Гатев като цитира данни на полицията. Колеги от РИК са провеждали на място проверка, когато пристигат и полицейските органи, които задържат председателят на подвижната секция, уточни Гатев и допълни, че ще бъде уведомена и Районната прокуратура.

Атанас Чотров от полицията коментира пред медиите, че има задържан на 45 години. Издирва се и второ съпричастно лице след подаден сигнал за това, че в подвижна секция бюлетините се попълват от друго лице вместо от избирателите. В тази връзка сме образували досъдебно производство за упражнено влияние за гласуване от определена политическа партия. Към момента текат процесуално следствени действия, тече разследване.

При влизането си в сградата на полицията в Кърджали, задържаният отрече да е агитирал или да е попълвал бюлетини на други лица.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html