понеделник, 29 април 2024 г.

Деси Цонева на нож с бившия си Янчо Таков-младши

Деси Цонева е в стихията си в „Хелс Китчън“

Деси Цонева, дъщерята на покойния журналист от БНТ Митко Цонев, твърдо е решила да продължи по стъпките на баща си. В момента тя е сред колоритните участници във ВИП отбора на „Хелс Китчън“. „Докато съм във формата, не мога да участва на други места. Още преди да вляза в него обаче, бях започнала разговори за една друга по-малка частна телевизия за собствено предаване. Нещата бяха напреднали, но временно ги стопирахме. Повече нищо не мога да кажа, освен че авторското ми предаване ще е кулинарно“, разказва Деси пред „Галерия“, която в „Кухнята на ада“ се чувства в свои води.

„Предаването е доста забавно. Въпреки че на екран изглежда, че всичко е шега, всъщност си е сериозно готвене. Това, че сме ВИП не пречи на шеф Ангелов да ни вика. Той с всички се държи така, но тези моменти след монтажа не ги показват по телевизията. Това, което правим, докато снимаме, е много по-сложно и тежко. Ние гоним време, а конкуренцията е много голяма, тъй като все пак сме отбор, в който повечето не са професионалисти. Къци Вапцаров и Роксана например изобщо не могат да готвят. Нека да не ми се сърдят. Като цяло в отбора сме интелигентни хора и се разбираме добре помежду си, пък и няма какво да делим, тъй като не се борим за награди, това е само изява.  Докато професионалните готвачи, отборите на сините и червените всеки ден се занимават с това“, открехва за малко вратата на предаването ВИП участничката. За Деси готвенето е страст. Прави молекулярна кухня и дори вече е на ниво су шеф. Така се нарича първият помощник на главния готвач. Научава се на 18 години от майката на майка й. „Заминах за Италия да уча по бакалавърската програма и ядях само пици и паста и всичките момичета там много напълняхме. Решихме да  започнем да си готвим сами. Първата рецепта, която направих, беше супа от тиквички, която баба ми Цветана ми продиктува по телефона“, разказва внучката на Анахид, която навръх 8 март направи благотворителна изложба с портрети на прочутата си баба.

С втория си съпруг Явор

„Баба ми Анахид беше пример за много красива, елегантна, дискретна, грациозна жена. Тя беше изключително внимателна, деликатна, но и много категорична. Винаги съм й се възхищавала заради нейното присъствие и класа. Като малка за вечерите при нея знаех, че трябва да изглеждам перфектно, да не си капя дрехите, да съм с изправен гръб. Но аз не робувам на идоли и примери в живота. Имам бунтарски дух. Винаги съм искала да бъда себе си. Даже като по-малка правех и глупости, за да бъда по-различна от другите “, признава Деси Цонева, която планира да подреди втора изложба в Пловдив и трета в Ню Йорк, посветени на баба й. Засега само от семейството закупили  картини.

Деси още от малка знае, че Анахид е голяма телевизионна звезда. „Не ми позволяваше да я наричам „бабо“, а „мама Ани“, тъй като е била на 40 години, когато съм се родила. Когато съм я виждала на телевизора, съм сочела „ето я баба Ани“. Скоро след това идва демокрацията и тв говорителките са уволнени. За първи път в телевизията Деси влиза покрай баща си Димитър Цонев. Била много малка, когато той води „По света и у нас“. Тя е впечатлена от цялата тази магия. Тогава още си казва, че иска и тя някога да работи това. Лека-полека минава през всички етапи, след това иска да бъда актриса, а после патолог. Накрая учи икономика, но все пак журналистиката надделява. Завършва второ висше и така се озовава в телевизията.

Днес тя е щастлива с втория си съпруг Явор Стефанов, който е бизнесмен, занимава се с издателска дейност и строителство. Казва, че разликата от 19 години не е фатална, пък и тя винаги е предпочитала по-възрастни и зрели мъже. Синът й от първия брак с Янчо Таков-младши, е 7-и клас и учи в Италианския лицей в Горна Баня. Кръстен на дядо си Янчо Таков, но с известния тв журналист и екссъпруг на Лили Иванова, нямат контакт. Деси твърди, че отношенията им са повече от лоши.

„Гледам сина си изцяло сама.  Баща му няма никакъв ангажимент към него. Даже сме в много обтегнати отношения. Нямаме никаква комуникация. Нито издръжки плаща, нито се е грижил, на всичкото отгоре не ни и пуска да пътуваме. Има само претенции, блокирани сме цялото семейство. Когато искахме да се свържем за една декларация, не откликна. Получаваме само обиди и лошо отношение от другата страна. Детето доста страда. Наскоро се опита да проведе разговор с баща си, но нямаше никакъв успех. Но той си е провален човек. Господ го е наказал. Не завиждам на съпругата му…“, изказва огорчението си Деси.

С другата си леля Теодора не контактува. Твърди, че единствено й изпраща пари: „Помагам й финансово. Нищо повече. Имах опити за друга комуникация с нея, но тя си знае нейното, вслушва се в съветите на чужди хора, а не на семейството си и прави грешка след грешка. Беше се хванала продавачка в бутик, но доколкото знам и там не провървя. Помагам й, все пак няма как, кръв ми е!“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html