11.8 C
София
неделя, 2 април 2023 г.

Делото срещу избора на Боби Михайлов за шеф на БФС е прекратено

Снимка: БГНЕС

Делото срещу избора на Боби Михайлов за шеф на БФС е прекратено, съобщи БНР. Легитимността на Борислав Михайлов като законно избран президент на Българския футболен съюз бе препотвърдена от съдебните инстанции днес. Това стана, след като Софийски градски съд прекрати делата срещу решенията на Конгреса от 2021-а година на още два клуба.

След като януари през тази година Софийският апелативен съд призна избора на Михайлов и Изпълкома му за законен, сега и Софийският градски съд приключи делото, заведено от два футболни клуба – ФК Венци (град Искър, област Плевен) и ФК Русокастро (област Бургас), срещу провеждането на 12 октомври 2021 година конгрес на БФС, на който Михайлов спечели прекия си конкурент Димитър Бербатов.

Решенията са днес на съдебен състав с председател Цветанка Бенина по Търговско дело 2059 / 2021 – „И. Д. А., Футболен клуб „Венци“, Футболен клуб „Русокастро“ срещу Сдружение „Български футболен съюз“. Делото е прекратено, тъй като въпросът „два клуба са изключени като членове на БФС и нямат правен интерес да водят това дело“, уточниха за БТА от Софийски градски съд. Въпросните любителски клубове имат възможност да обжалват решението от днес в седемдневен срок пред Апелативния съд.

Преди това – на 29-и ноември 2022-а година БФС спечели срещу Балкан (Варвара) от област Пазарджик. Тогава Софийският апелативен съд прекрати производството по предявените от Сдружение „Футболен клуб Балкан“ срещу Сдружение „Български футболен съюз“ обективно кумулативно предявени искове с правно основание чл.25, ал.6, вр.ал.4 ЗЮЛНЦ, като недопустими.

Предстои да се види дали обжалващите клубове ще успеят да убедят Апелативния съд да преразгледа решението си. Но по всичко изглежда, че президентът на Българския футболен съюз е Борислав Михайлов, редовно избран с четиригодишен мандат и стартирал на 12.10.2021 година, ще продължи да управлява централата и българския футбол.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html