20.7 C
София
понеделник, 20 март 2023 г.

Военната прокуратура в Пловдив с подробности за задържаните ефрейтор и бременната за трафик на мигранти

Снимка: Архив

Военно-окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Д.Д., на 40 г., военнослужещ – ефрейтор, в поделение в област Пловдив, Г.Б., на 25 г., и 39-годишната И.П., за това, че на 10.03.2023 г. в съучастие като извършители, с цел да набавят за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнали 8 чужденци – граждани на Сирия, да пребивават незаконно в страната чрез извършване на превоз от гр. Любимец, обл. Хасково, до землището на гр. Хасково – престъпление по чл. 281, ал.2, т. 1 и т. 5, вр. ал. 1, вр. чл. 20 ал.2 от Наказателния кодекс.

Иван Демерджиев: Задържаната бременна жена, превозваща мигранти, е позната на полицията

На 10 март 2023 г. около 17 ч. в района на гр. Хасково, полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил, марка БМВ, управляван от Д.Д. Той се движел като пилотна кола на пътуващия зад него лек автомобил, марка „Фолксваген Голф“, управляван от 39-годишната И.П. Жената била в напреднала бременност.

В колата, която тя шофирала, се намирали четирима чужденци – граждани на Сирия. В лекия автомобил, марка „Фолксваген Голф“, пътувал и 25-годишният Г.Б. Установено е, че същия ден Г.Б. превозвал други четирима чужденци – граждани на Сирия, с лек автомобил, марка  „Ауди“, но колата му се повредила и той ги оставил в района на парк „Кенана“ край гр. Хасково. По тази причина Г.Б. се преместил в лекия автомобил „Фолксваген Голф“.

Мигрантите са били качени в автомобилите от района на гр. Любимец, обл. Хасково, и са пътували към гр. София. Те са преминали нелегално през „зелена“ граница с Турция.

Обвиняемите Д.Д. и Г.Б. са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. На 13 март 2023 г. по искане на Военно-окръжна прокуратура – Пловдив съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

При предявяването на обвинението спрямо И.П. е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева с оглед на здравословното й състояние.

Действията по разследването продължават.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html