20.7 C
София
понеделник, 20 март 2023 г.

Росен Желязков: ГЕРБ очаква да има между 70 и 80 депутати в 49-ия парламент

Снимка: БГНЕС

Росен Желязков заяви, че ГЕРБ очаква да има между 70 и 80 депутати в 49-ия парламент. В 48-ото Народно събрание формацията имаше 67 народни представители.

Считаме, че ще получим необходимото доверие, за да предложим кабинет, който да бъде подкрепен, допълни Желязков. По думите му обществото няма да посрещне добре опити да се отиде на нови парламентарни избори наесен, които да се проведат заедно с местния вот.

„Едно редовно правителство ще трябва да вземе непопулярни решения. То няма да бъде окичено с лаври и слава, то ще бъде непопулярно правителство. Отговорните политици си дават смета, че ще има изтощаване на политическото развитие на всеки един, който се нагърби с решаването на тези проблеми“, допълни политикът от ГЕРБ.

Той коментира и хипотезата, в която партията ще е втора политическа сила: „В зависимост от приоритетите, които бъдат представени, персоналния състав и кандидата за министър-председател, ще вземем решение дали да подкрепим и или такъв кабинет с ясното разбиране, че ние в коалиционно споразумение няма да влизаме“.

„Това е най-естествената структура на управлението – да има редовен кабинет. Служебните са изключение, независимо че се превърнаха в правило през последните 2 г., а и преди това имаше такива. Редовният кабинет е предпоставка за работещ парламент, дори само за това трябва да го има. Това е смисълът да има на парламентарна демокрация”, каза още Желязков.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html