11.8 C
София
неделя, 2 април 2023 г.

Полицията блокира част от Севлиево

Снимка: Архив/Булфото

Продължават специализираните полицейски операции в страната срещу нарушаването на политическите права на гражданите. Мащабна акция на полицията срещу търговията с вот и битовата престъпност се провежда в редица градове на страната. Част от Севлиево е под полицейска блокада, проверяват се къщи, магазини и преминаващи коли. Специализираната полицейска акция се провежда на територията на цялата област Габрово.

Акция „Купен вот“ затвори входно-изходни пунктове на град Бяла Слатина

Рано тази сутрин полицията влезе в квартал „Балабанца“ в Севлиево и на входа на квартала е изграден КПП. Полицейските служители спират и проверяват почти всеки автомобил. Проверяват се и адреси в квартала. До момента няма установени нарушения, няма и задържани. По настоящ адрес в квартала живеят около 5000 души, повечето от които работят в чужбина. Хората разказват, че все още не са им предлагали да изтъргуват гласовете си, но подозират, че това може да се случи в навечерието на изборите.

„Проверени са 221 лица и 152 автомобила, като от тези лица са установени и профилактирани 4 лица, представляващи интерес. Проверени са 5 сборища на лица от криминалния контингент и 8 търговски обекта. Съставени са 20 акта и са наложени 18 глоби с фиш за нарушение на Закона за движение по пътищата. Разкрити са 4 кражби на частно имущество“, каза комисар Андрей Хайтов – началник на „Охранителна полиция“ при ОД на МВР – Габрово.

По време на акцията в Добрич са задържани 10 души, един от които е бил обявен за общодържавно издирване.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html