20.7 C
София
понеделник, 20 март 2023 г.

Политици протестират срещу демонтирането на Паметника на Съветската армия

Снимка: БГНЕС

Политици излязоха на протест срещу демонтирането на Паметника на Съветската армия се провежда пред Столичната община. Акцията беше обявена предварително от Коалиция „Левицата!“.

На протеста присъстват и представители на „Възраждане“ с плакати „Смърт на фашизма“, също лидерите на „Атака“ Волен Сидеров и на ПП МИР Симеон Славчев.

Няма да позволим Паметникът на Съветската армия да бъде пипнат, заяви Мая Манолова от Коалиция „Левицата!“. Тя посочи, че четири години са можели да проведат допитване до софиянци, вместо това „сега, в последния момент, когато вече нямат никаква легитимност, и Фандъкова, и присъдружните й общински съветници от ГЕРБ и от „Демократична България“ нападнаха паметника“. „Левицата!“ ще се противопостави срещу опитите да бъде демонтиран монументът и да се води война с паметниците, отразяващи българската история, каза Манолова.

Ивайло Танчев от Национално дружество „Традиция“ разказа, че баща му като офицер на времето е дал 1-2 лева за бонове, за да се построи паметникът на червената армия.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html