понеделник, 29 април 2024 г.

Росен Желязков, ГЕРБ: Ще предложим експертен кабинет

Снимка: БГНЕС

„Когато ГЕРБ спечели изборите вероятно няма да има необходимото мнозинство, за да може да определя политиката на страната, затова ние предложихме, както в миналия парламент, експертно правителство. Като първа политическа сила, ние от ГЕРБ ще предложим експертен кабинет с определен срок на управление, може би, година. Ще потърсим подкрепата от всички партии, споделящи евроатлантически ценности и изповядващи дясноцентристка политика. Не бихме приели подкрепя от БСП и от „Възраждане“, обясни Росен Желязков пред БТВ.

По повод установените нередности при изграждането на магистралите, бившият зам.-председател на НС каза: „Много се учудих на този пърформанс на служебният регионален министър. Това, че се прави точно в този момент, може да се приеме като предизборна акция. По този повод искам да попитам, вярно ли е, че става дума не за магистрала, а за скоростен път, вярно ли е, че са се взимали по три проби, докато се намери подходящата, вярно ли е, че предстоят ремонти и се търсят средства? Доколкото знам тези пътища още са в гаранционен срок, има и контролни органи. Не може министър Шишков да се занимава с несвойствени акции. Звучи политически целенасочено“, каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Благоевград.

„По отношение на инфлацията, причините са ясни – закъснели мерки, насищане на пазара с паричен ресурс, прекалено много социални разходи. Тези харчове заплашват да натрупаме 6% дефицит в края на 2023 г. и 11 млрд. лева външен дълг, това ще наложи тегленето на нов дълг и трупането на дефицит. Трябва да затворим фабриката на илюзиите. Реалността изисква тежки и непопулярни мерки“, изтъкна Росен Желязков.

Той отново потвърди намеренията на ГЕРБ за реална съдебна реформа.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html