понеделник, 29 април 2024 г.

Йордан Цонев: ДПС е за радикална съдебна реформа

Снимка: БГНЕС

ДПС е за радикална съдебна реформа, стана ясно от думите на Йордан Цонев пред БТВ.

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев каза, че ако се съди по говоренето преди старта на предизборната кампания утре, не вижда предпоставки за създаване на редовно правителство след предсрочните парламентарни избори на 2 април.

„Езикът е безобразен и почти винаги извън контекста. Няма говорене за наболелите проблеми на хората, а виждаме лично и партийно его. Проблемното поле на хората и на държавата е толкова голямо, че в последните 1-2 години се чувствам неудобно като политик, като една от причините е това говорене“, заяви Цонев.

„Ако гледаме реално как са нещата, би трябвало много лесно да се състави кабинет. В условията на война на 400 км от нас и икономическа криза ни трябва евроатлантическо мнозинство. Вместо това какво гледахме? Как звучи един министър-председател да казва, че няма да се коалира с бивш премиер, защото бил корумпиран? На мен това ми звучи ужасно грозно, защото е работа на съдебната система да казва кой е корумпиран“, посочи той.

„Преди година ДПС внесе проект на дълбока конституционна реформа, която искат нашите евроатлантически партньори. Ние предлагаме такава реформа, която да направи съдебната система независима и работеща. С тази реформа бъркаме много дълбоко в прокуратурата“, заяви Цонев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html