събота, 27 април 2024 г.

НСО обяви организацията на събитията в София на 3 март

Снимка: БГНЕС

Във връзка с отбелязването на националния празник се въвеждат мерки за сигурност. От Националната служба за охрана (НСО) предприемат мерки за гарантиране на сигурността на жителите и на гостите на София за Националния празник на България – 3 март 2023 г. (петък), съобщиха от Службата.

Те ще гарантират спокойното протичане на официалните церемонии – издигането на националния флаг на България пред Паметника на Незнайния воин (от 11.00 часа); тържествена смяна на караула пред Президенството (12.00 ч.) и тържествената заря-проверка на пл. „Народно събрание“ (от 18.30 ч.).

За церемонията пред Паметника на Незнайния воин гражданите ще имат достъп през пунктове за проверка при ул. „Раковски“ и ул. „Оборище“ и при южната страна на храм-паметника „Свети Александър Невски“.

За желаещите да наблюдават зарята на пл. „Народно събрание“ достъп ще бъде осигуряван през три пукта: два от двете страни на пешеходните алеи на бул. „Цар Освободител“ в близост до изходите на подлеза при СУ „Свети Климент Охридски“ (кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и бул. „В. Левски“) и един пункт на бул. „Цар Освободител“ (откъм хотел „Сенс“), пишат от НСО.

Служителите на НСО ще проверяват за предмети, общоопасни средства и вещества. Гражданите ще бъдат проверявани с металдетектори за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван, предупреждават от НСО.

От службата предупреждават, че няма да допускат след определения час медийни екипи с обемисто техническо оборудване, ако искат да отразяват издигане на националното знаме пред Паметника на Незнайния воин, но пристигнат след 9.00 часа. Описват и останалите места за отразяване на тържествените церемонии.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html