понеделник, 29 април 2024 г.

Алберт Попов очаква дъщеричка, качва я на ските преди да проходи

Министърът на спорта Весела Лечева награди Алберт Попов, който постигна успех, невиждан от времето на легендата Петър Попангелов

„Очакваме малко момиченце в началото на април. Чакам го с нетърпение. Това е най-важното в живота и ще ми даде още сили. Предполагам, че още преди да може да ходи, че я кача на ски. В чантичка на гърба ми и в планината, защото чистият въздух калява децата“ Това заяви пред Нова телевизия Алберт Попов, който се завърна в България след грандиозния си успех в ските. Нашето момче се класира на трето място в слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Палисейдс Тахо (САЩ) в неделя. Така на практика той става едва вторият български скиор с медал от такъв голям форум след легендарния Петър Попангелов.

Алберт Попов сподели, че чаканото от него и годеницата му Деница бебе ще е момиченце. Скиорът се шегува, че живее в женско царство – той има четири сестри.

Самият Алберт е качен на ските едва на две годинки!

„Не помня точно стъпването ми на ските, но много хора ми разказват, че все едно съм минал като светкавица през първите стъпки, все едно съм се родил на ски“, каза той. И отчете и ролята на ДНК-то, тъй като неговата майка е бивша скиорка.

„Цял живот съм чакал тази награда, но последните години съм я чувствал още по-близко и още повече съм я чакал. Тази наша победа е за всички и за България. Справихме се отлично. Имахме възможност и моят треньор да нареди трасето за втория манш, което си е плюс. Емоцията е близо до това да се разплачеш. Но сега емоцията е, че всичко се отплаща.“, каза Алберт Попов след историческия успех в ските – с третото си място в слалома на старта от Световната купа на езерото Тахо в САЩ той качи България на подиума за първи път от 39 г.

Междувременно министърът на младежта и спорта Весела Лечева награди с почетен плакет Алберт Попов. Преди награждаването се проведе срещата на министър Лечева с Попов, с неговия треньор Ивайло Борисов, както и с ръководството на БФ Ски. Наставникът Борисов също получи почетен плакет.

„Искам от името на Министерството на младежта и спорта да изразя нашата изключителна радост и гордост от постигнатия успех на Алберт Попов. Винаги усилията се възнаграждават. Ние не сме изненадани от този успех, той шеще да предстои рано или късно, но по-добре рано, за да може самият Алберт Попов и целият екип, който работи с него, да се чувстват удовлетворени, уверени и спокойни, че българин може да бъде сред най-добрите в света в зимните спортове“, каза министър Весела Лечева.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html