неделя, 5 май 2024 г.

Николай Малинов коментира включването му в списъка „Магнитски“ и ордена от Путин

Един от петимата българи, включени в списъка на санкционирани лица по американския закон „Магнитски“ Николай Малинов, коментира в бТВ включването си в списъка: „Когато човек прави самооценка за себе си, гледа как се отнасят към него приятелите и враговете. Приятелите ми ми връчват орден. Враговете ми ме наказват за измислени провинения“.

Николай Малинов, председател на национално движение „Русофили“ получи орден от самият Владимир Путин през 2019 г., докато беше обвинен от прокуратурата за шпионаж в полза на Русия.

 „Не съм руски шпионин. Аз съм български патриот. Българският съдия Миталов беше оправдан от българската съдебна система. Съдебната система на САЩ не представи доказателства за взимане на подкуп“, категоричен е той.

Борислав Сарафов: Новият списък „Магнитски“ е открита подкрепа на нашите действия

Според него по време на делото обвиняемият няма как да се свърже със съдията и да му предложи подкуп.

Ивайло Мирчев се опитва да извлече дивиденти от „Магнитски“ и пак се изказва неподготвен

„Аз няма как да съм участвал в корупционна схема, тъй като не съм участвал в разпределянето на обществени средства. Орденът ми от Путин не върви с пари. Миталов е оправдан. Достъп до публични средства нямам. Да покажат един факт по обвиненията“, допълни Николай Малинов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html