неделя, 5 май 2024 г.

Бойко Борисов: Румен Радев не се справи, но той не е премиер

„Румен Радев не се справи, но той не е премиер“, заяви Бойко Борисов, в отговор на журналистически въпрос за работата на президента по време на брифинг в централата на ГЕРБ. „В много отношения президентът Радев взе добри решения, но не за всичко“.

„Ако има санкции към Русия, ние трябва да сме си изградили нова мощност. Ние сме „за“ санкции, но и ускорено строителство на ядрени мощности. Ако не сега, след 2 април ще го направим“. „Струва ми се доста странно тези, които клечаха пред правителството, Радев каза, че Крим е руски. Колегите от „Да, България“ го подкрепиха, ходиха да клечат срещу нас. И техните остри декларации и шумни тупаници пред президентството, не носят нищо. Ние сме се борили от първия ден. Сега щели да правят протест. Искат ли, когато днес са обявили протест, аз да отида и да вдигна юмрук също?“, пита той.

Аз съм ни вкарал в банковия съюз с моя екип. Вие за две години къде ни вкарахте? Дойде последната нощ да се сетят за закон за пране на пари, който бламираха. Криза с тока, криза с инфлацията, криза с тока, криза, криза, криза! Радев си е такъв, той обяви, че Крим е руски, следва си тази политика. Виновниците не са в Президентството, а пред него“, подчерта Борисов.

„Сега вече, който не охули Радев, вече ще стане лош. Налепиха се на плакатите с тях, бе хора, толкова ли кратка памет имате?“, попита лидера на ГЕРБ.

„17 юни миналата година сме казали за първи път и сме рисували, че 1 лв. взимат от бензина и нафтата и го дават на руснаците. Ето, обяснено ви, написано, нарисувано и никаква реакция. Когато правителството на Христо Иванов взимаше по 1 лв., този който ядеше баницата, никой не му опонира. Ситуацията е същата, само ги няма Киро и Асен в управлението и сега цената е ниска, точно с 1 лв. Някакви въпроси има ли по тая тема? Няма! Радев е праволинеен човек, това е неговото разбиране“, продължи Бойко Борисов.

„Кой мисли за истинска диверсификация, не само за доставки? Още 2012 г. ние сме дали концесия на „Тотал“ и ОМВ, тогава много се смееха. Две години нищо не работеха, турците обявиха огромно находище, а румънците вече го черпят. Говорим за стотици милиарди кубически метра газ на няколко километра от Варна, с най-добрата газопреносна мрежа, която сме изградили. Ние имаме собствена газ и няма да сме зависими от никакви танкери“, обясни той.

В началото на брифинга Борисов изказа съболезнования към Турция и Сирия след опустошителните земетресения. Той обяви и началото на акция по събиране на одеала и други необходими неща за пострадалите.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html