неделя, 5 май 2024 г.

Община Добрич дари 9 700 лв. за пострадалите при земетресенията в Турция и Сирия

Снимка: Община Добрич

Община Добрич дари 9 700 лв. за пострадалите при земетресенията в Турция и Сирия, съобщи кметът Йордан Йорданов по време на заседание на Общинския съвет.

Със заделените от бюджета средства на 7 февруари са купени палатки, спални чували и одеяла, след като предварително са били обсъдени с Областния съвет на БЧК нуждите на хората в бедстващите райони, поясни Йорданов.

Общинският съвет разгледа днес искане на групата съветници от ГЕРБ-СДС да бъдат заделени от резерва на бюджета на Община град Добрич 10 000 лева като парично дарение към Българския червен кръст в помощ на пострадалите в Турция и Сирия. Предложението не бе прието с мотивите, че от администрацията вече са предприели действия, с които подпомагат кампанията на Червения кръст.

От областната организация на ДПС в Добрич също провеждат акция за събиране на топли дрехи, пакетирани храни и завивки, като се приемат и парични суми по банков път, съобщи съветничката от партията Нежля Амди-Ганева.

На заседанието бе дадена възможност на съветниците да попълнят декларации, в които да определят лично дарение в полза на кампанията на БЧК, средствата за което да бъдат удържани от възнагражденията им.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html