четвъртък, 2 май 2024 г.

МВнР и УНСС подписаха Меморандум за разбирателство между двете институции

Снимка: УНСС

Министерството на външните работи и Университетът за национално и световно стопанство подписаха Меморандум за разбирателство, посочват от МВнР. Документът бе подписан от служебния министър на външните работи Николай Милков и ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.

„За мен е привилегия да подпиша този Меморандум за сътрудничество между МВнР и УНСС. Партньорството между двете институции се развива във всички сфери от взаимен интерес и има богата традиция“, каза Милков, който е възпитаник на висшето учебно заведение. Според него с подписването на документа се дава началото на по-добра перспектива и повече възможности за развитие на отношенията между министерството и университета.

Проф. Димитър Димитров оцени високо подписването на меморандума и изрази задоволство, че много български държавници са и бивши възпитаници на УНСС. Акцентирано беше върху възможността, която този документ разкрива, за взаимно сътрудничество при организиране на събития от дейността на двете институции.

С приемането на меморандума двете институции насочват усилията си към задълбочаване на своето сътрудничеството с цел развитие на координацията при реализирането на съвместни политики и цели. Партньорството дава възможност за по-добра информираност относно възможността за стажове в ключови дирекции на МВнР, участия в публични събития и изпълнение на съвместни проекти, посочват от ведомството.

По-рано днес на среща в УНСС между ректора проф. Димитър Димитров, Ваня Ананиева, основател и ръководител на езикови училища „Интелект“, и доц. д-р Антония Пенчева, ръководител на катедра „Чужди езици и приложна лингвистика“, беше договорено УНСС да бъде официален и ексклузивен образователен партньор за седмото издание на Националното езиково състезание „Интелектика“ ( https://www.intellectica.bg/ ), в което могат да участват ученици от частни и държавни училища, изучаващи английски и немски език.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html