събота, 4 май 2024 г.

Васил Велев: Влизането в Еврозоната е приоритет за работодателските организации

Снимка: БГНЕС

Според Васил Велев, председател на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България, влизането на България в Еврозоната е приоритет за работодателските организации.

Потвърдихме като приоритет на приоритетите за работодателските организации влизането на страната ни в Еврозоната на 1 януари следващата година, защото не просто вярваме, а знаем, че това ще подобри бизнес климата, икономическия ръст, а оттам и стандарта за живот на хората. За целта обединяваме усилията си в борбата срещу инфлацията. Това заяви на брифинг в Министерския съвет Васил Велев.

Той взе участие в срещата при служебния премиер Гълъб Донев, на която представители на работодателски организации обсъждаха с министър-председателя ценообразуването при хранителните стоки и възможностите за намаляване на инфлацията.

Велев посочи, че добри резултати е дала програмата за компенсиране на високите цени на електроенергията за бизнеса и прогнозира, че това ще доведе до „естествен спад на цените“ на стоките.

„Чакаме естествения ход на нещата. Те ще паднат, когато произведените стоки през януари стигнат до магазина“, коментира Васил Велев.

Той подчерта, че по време на срещата е декларирана подкрепа за „осветяването“ на недобрите търговски практики.

В срещата взеха участие представители на ръководствата на Българската стопанска камара, Съюза за стопанска инициатива, Асоциацията на индустриалния капитал в България, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, както и членове на служебното правителство.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html