понеделник, 29 април 2024 г.

Война за милионите и имотите на Лолобриджида

Различни „доброжелатели“ се домогваха до парите на звездата още приживе

Истинска война се очертава за наследството на Джина Лолобриджида. Или поне за това, което е останало от него, защото от години има съмнения, че най-близките на италианската кинолегенда са крали от имането й, възползвайки се от достолепната й възраст.

Все пак наследството е внушително, става дума за много милиони в евро. Приживе актрисата притежаваше разкошна вила на Апиевия път, известен още като Виа Апия, апартамент в Рим, магазин в град Пиетрасанта в Северна Тоскана, жилище в Монте Карло, завидна колекция от скъпи бижута, антични мебели и ценни картини от различни художници. А горчивата истина е, че след смъртта на звездата богатството й дори вдига своята стойност, защото е собственост на покойна знаменитост. Естествено, един от претендентите за наследството е единственият й син Милко Скофич-младши, рожба на любовта й с първия й съпруг – словенския лекар и бизнесмен Милко Скофич, с когото тя се разведе през 1971 г. Майка и син обаче не бяха в цветущи отношения, особено след като той й наложи настойник по съдебен път, подозирайки, че един от сътрудниците на Лоло я краде.

Друг мераклия да плячкоса имането на шармантната актриса е бившият й съпруг Франсиско Хавиер Ригау. Испанският бизнесмен, доста по-млад от Лолобриджида, искаше да се ожени за нея, но близките й развалиха сватбата. Все пак той сключва нещо като брак чрез пълномощник, като роднини на Джина обявиха, че се „оженил“ за нея, като използвал дегизирана двойничка на прочутата актриса. Самата Лоло го обвини, че испанецът иска да прилапа парите й, но колкото и да е странно, испански съд го оправда по делото за измама. Актрисата директно се оплака, че Ригау я убедил да разпише  пълномощно, а тя не била съвсем наясно какво е подписала. Адвокатът на Джина Лолобриджида – Антонио Ингроя, директно заяви, че повечето хора са дошли на погребението й не от любов към звездата, а заради лични интереси. Според Ингроя един от малкото хора, които я обичали истински през последните години, е 34-годишният младок Андреа Пиацола, нейн сътрудник от 13 години. Пиацола беше нарочен от сина Милко-младши, че се е възползвал от състоянието на Лоло, която поради възрастта си не вземала много адекватни решения. Прокуратурата в Италия го обвини, че отмъкнал 3 млн. евро от звездата, но той така и не бе осъден, а самата Лоло си остана близка с него, а се скара със сина си. Пиацола също може да претендира за част от богатството и нищо чудно да извади от ръкава си завещание, в което фигурира неговото име, спекулират италианските медии.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html