понеделник, 29 април 2024 г.

Цветанка Андреева: Румен Радев насочи политическия си проект към местните избори

Снимка: Архив

Политологът Цветанка Андреева коментира плановете на политическите партии за предстоящите избори в Нова нюз: „президентът Радев ще насочи политическия си проект към местните избори. Това е единственият политически субект, който прави дългосрочни стратегии. Той ще насочи силите си към местни структури, да изгражда партия, която ще се развива”.

Според Андреева популизмът, радикализмът взимат връх. „Големият риск е в кампанията да потънат най-важните въпроси за нацията, свързани с националната сигурност и с икономиката. Всички идеи за референдуми, взимат основното”, каза тя.

Андреева се надява, че няма да има големи проблеми на предстоящите избори. „Едната хартия няма как да спъне държавата”, каза тя. „Имам две причини да смятам, че след тези избори ще се конструира власт – има два варианта, които вече се мислят. Ако се конструира евроатлантическо мнозинство, да я ясно с какви ориентири са. Ако постигнем коалиция, която изглежда все по-невъзможна между ГЕРБ и новия либерален съюз ПП и ДБ… има вариант, който се говори за коалиция на стари партии”, очерта евентуални политически отбори тя.

„Говори се за коалиция между ГЕРБ, БСП, ДПС, БВ – чисто количествено тази коалиция изглежда стабилна, но идеологически не знам. Дали програмно или експертно – правителство ще имаме до местните избори. Това е правителство, което ще носи отговорност пред парламента. В момента парламентът не може да събори служебно правителство, нито може да го контролира. Отчетът на служебното правителство бе насочен към Радев”, каза политологът Андреева.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html