понеделник, 29 април 2024 г.

Андрей Ковачев: Пендаровски дава всички опорки за омраза към българите

Снимка: пресофис Андрей Ковачев

Андрей Ковачев, евродепутат от ГЕРБ, е включен в списък, изготвен от македонската партия „Левица“ със шестима души, които да бъдат обявени за персона нон грата в РС Македония. Той коментира действията на Македония в бТВ.

„Много е важно какво казва Стево Пендаровски. Той дава всички опорки за омраза към българите – това, че България е лошата, България прави провокации, българите сами са си виновни и трябва да се съобразяват“.

Стево Пендаровски скочи срещу Николай Милков и поиска забрана за влизане в РС Македония на български политици

Ковачев припомни, че историческата комисия не работи. Според него в списъка за забрана за влизане в югозападната ни съседка ще бъдат включени хора, „обидили македонската идентичност“.

Отзовахме посланика ни в Скопие заради натиска върху българите в Северна Македония

„Това много напомня на един ужасяващ закон след 1945 година за защита на македонската чест. Според него всеки, който каже, че е българин, влиза в затвора като колаборатор с „българската фашистка окупаторска власт“, коментира евродепутатът.

Аnteni.info припомня, че последният случай на агресия от страна на РС Македония беше побоят над председателят на  българския клуб в македонския град Охрид Християн Пендиков. Той беше транспортиран на 20 януари с българския правителствен „Фалкон” за лечение в България. Намира се в реанимацията на ВМА. Пендиков беше посетен вчера от външните министри на Северна Македония и на България – Буяр Османи и Николай Милков. Османи заяви, че агресията е от двете страни и българските клубове в РС Македония да сменят имената си.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html