сряда, 8 май 2024 г.

Съветник на Зеленски призова Запада да мисли по-бързо за военната помощ

Михайло Подоляк
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Михайло Подоляк висш съветник на украинския президент Володимир Зеленски днес призова съюзниците на Киев „да мислят по-бързо“ за увеличаване на военната си подкрепа. Изявлението му идва, ден след като на срещата в Рамщайн те не успяха да се споразумеят за изпращането на исканите от Киев бойни танкове, предаде Ройтерс.

„Вие така или иначе ще помогнете на Украйна с необходимите оръжия и осъзнавате, че няма друг вариант за прекратяване на войната освен поражението на Русия. Днешната нерешителност обаче убива все повече наши хора. Всеки ден отлагане води до смъртта на украинци. Мислете по-бързо“, написа в „Туитър“.

На конференция във военновъздушната база Рамщайн тази седмица партньорите на Украйна обещаха нова военна помощ за стотици милиони долари, но не успяха да се споразумеят за изпращането на произвежданите в Германия танкове „Леопард 2“, които Киев отдавна настоява да получи.

Вчера стана известно, че България която спечели стотици милиони евро от продажби на оръжие е дала на Украйна военна помощ за „цели“ 7 млн. лв.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html