понеделник, 29 април 2024 г.

Лидерът в рали „Дакар“ при камионите се отказа, след като уби човек от публиката при инцидент (ВИДЕО 18+)

Лидерът при камионите на рали „Дакар“ се отказа окончателно от участие в състезанието след инцидент със зрител, който по-късно почина. Във вторник чешкият пилот Алес Лопрайс блъсна 69-годишен мъж, който по-късно почина, съобщи бТВ.

„Той не може повече да продължи. Присъединяваме се към него и поднасяме най-искрени съболезнования на семейството и приятелите на починалия“, се казва в официално съобщение на организаторите от Саудитска Арабия.

Трагичният инцидент се случи по време на деветия етап от надпреварата, когато 69-годишният италианец Ливио Сасиноти е правил снимки. В интерес на истината фенът е бил зле позициониран, почти на трасето, през което машините минават с висока скорост.

„Вече си бяхме легнали, но стюардите ни показаха видеозапис как блъскаме човек по погрешка. Той беше ранен, гадеше му се и след два-три часа получи инфаркт. Един човешки живот приключи косвено по моя вина, защото шофирах. Трябва да призная, че аз и моят екипаж изобщо не знаехме за това. Изобщо не го видяхме. Много съжалявам и този инцидент ще ме съпътства до края на живота ми“, заяви Лопрайс.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html