неделя, 28 април 2024 г.

Народното събрание ще гласува промени в Закона за лечебните заведения

Снимка: БГНЕС

Народното събрание ще гласува промени в Закона за лечебните заведения. Това предвижда първа точка от проектопрограмата за работа на депутатите тази седмица, публикувана на интернет страницата на парламента.

Народните представители ще гласуват на първо четене и промени в Закона за хората с увреждания, Кодекса за застраховането, както и в Закона за пазарите на финансови инструменти.

На второ четене се предвижда парламентът да обсъди общ Законопроект за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията, промени в Закона за специалните разузнавателни средства, Закона за кадастъра и имотния регистър и Закона за държавните резерви и военновременните запаси.

Предвидено е и изслушване на служебния министър на енергетиката Росен Христов относно Споразумение за достъп до терминали за втечнен природен газ и газопреносната мрежа на Република Турция, сключено между „Булгаргаз“ ЕАД и турския газопреносен оператор – Боташ А. С. (BOTAS) на 3 януари 2023 г. в гр. София.

Като точка първа от предложения дневен за четвъртък е първото четене на промените в Закона за медиацията. Очаква се тогава депутатите да продължат с разискванията на първо четене на промените в Гражданския процесуален кодекс. Второто гласуване на промените в Закона за енергетиката, е предвидено като точка трета от предложения дневен ред за четвъртък. В проекта на програма за този ден е и второто гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход и на Законопроекта за компенсиране на разходите на потребителите на моторни горива.

В предложения дневен ред за този ден е и проект на решение за възлагане на Министерския съвет за провеждане на преговори с правителството на САЩ относно сключването на Междуправителствено споразумение за изграждане на нова ядрена мощност в Атомната електроцентрала „Козлодуй“ с технология AP1000. Вносители на проекторешението са Делян Добрев от ГЕРБ-СДС и група народни представители. Очаква се в този ден депутатите да обсъдят на първо четене промени в Закона за електронното управление.

Изборът на постоянните делегации на Народното събрание в международни организации е точка първа от предложения дневен ред за работа на депутатите в петък. За тогава е предвидено и разискването на две проекторешения за преразглеждане на Националния план за възстановяване и устойчивост.

Първият проект на решение е за задължаване на Министерския съвет да предприеме всички необходими действия за съставяне на нов Национален план за възстановяване и устойчивост. Той е с вносители Костадин Костадинов, председател на „Възраждане“, и група народни представители. Вторият проект на решение е за задължаване на Министерския съвет да промени Плана за възстановяване и устойчивост в частта за енергетика и е с вносители Делян Добрев от ГЕРБ-СДС и група народни представители. Предвидено е време и за редовен парламентарен контрол.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html