неделя, 28 април 2024 г.

Бойко Борисов: Ще подкрепим мандат на „Демократична България“

Ако третият мандат отиде в „Демократична България“, има реален шанс да се състави правителство. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с депутати от партията.

ГЕРБ ще подкрепи правителство с мандат на „Демократична България“, обяви Борисов.

„Що се касае до третия мандат, има реални шансове да стане, ако той отиде в „Демократична България“. Ако отиде във Възхода, може да събере някакво мнозинство, но то няма де е стабилно“, произнесе се той.

Борисов се обърна към съпредседателя на ДБ Христо Иванов с извинение, задето е предположил, че Иванов може да стане премиер. Обясни, че го е направил от уважение.

„Извинявам се на Христо Иванов, не исках да го унищожавам като политик, да предопределям, като го предложих за премиер. Явно след Кирил Петков да те предложат е осмиващо. Едно време беше да ти е драго, сега те обижда, било кьорфишек“, каза лидерът на ГЕР

Борисов заяви, че в последните години не се бил виждал с президента Румен Радев и заяви, че ако Асен Василев представи доказателство за това, той щял да подаде оставка като лидер на ГЕРБ.

Той не пропусна да нападне за пореден път „Продължаваме промяната“.

„Промяната са в изолация във всичките законопроекти, 63 депутати подкрепиха декларацията им, ние събрахме 115, е кой е в изолация“, натърти Борисов.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html